Ձիթապտուղ. ՀՀ Բույսեր

Ձիթապտուղ, Հայաստանում աճեցնում են Տավուշի մարզում։ Ձիթենու լավագույն սորտերի պտուղները խոշոր են, ունեն մինչև 15 գ զանգված և յուրահատուկ դառնահամություն։

Օգտագործում

Խակ, կանաչավուն ձիթապտուղներն ավելի հաճախ թթու են դնում (և թթու դրած են պահածոյում), իսկ հասունները (մուգ կարմրավուն երանգով) աղ են դնում։ Անհրաժեշտ է պահել ապակե անոթում։ Թթու կամ աղ դրած ձիթապտուղները օգտագործում են որպես խորտիկ, խավարտ և համեմունք ձկնեղեն և մսեղեն կերակուրների մեջ։ Կերակրի մեջ գցում են վերջում, քանի որ երկար եփվելուց ձիթապտուղը կորցնում է համը։ Ձիթապտուղը համեղանում է, եթե պահում են ձեթի մեջ և վրան ավելացնում կտրտած մաղադանոս կամ կիտրոնի շերտիկներ։

Օրացույց
Ամենադիտված
Այսօր
Այս շաբաթ
Այս ամիս
Մենք Facebook-ում